Anaelle in Azië

 

 

Wie ben je?

Ik ben Anaëlle de Briais Backer. Ik ben een 20 jarige HBO student. Momenteel heb ik een tussenjaar.

Waar zit je nu? 

Canggu Bali, Indonesië

Waar ben je allemaal geweest? 

Thailand, Maleisië, Maldiven, Vietnam, Filipijnen, Indonesië en over een paar dagen vlieg ik naar Singapore.

Welke landen hebben het meeste indruk op je gemaakt?

Vietnam en Filipijnen hebben het meeste indruk op mij gemaakt. Hier heb ik me heel vaak gerealiseerd hoeveel verschil er in de wereld is. Je ervaart hoe de mensen hier daadwerkelijk leven. Dat was voor mij vaak een moment dat ik na begon te denken over hoe blessed wij zijn. Ik ben bijvoorbeeld veel minder gaan klagen, omdat je weet dat andere mensen het veel erger hebben..

 

 

 

Wat is je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?

Mijn meest bijzondere reiservaring tot nu toe valt niet echt te wijzen op een specifieke belevenis. Je doet zoveel verschillende indrukken op en je ervaart zo ongelofelijk veel. Ik vind het vooral heel bijzonder om te merken wat de natuur met me kan doen. Ik ben soms ergens waar het dan zó mooi was, dat ik er zelfs een beetje emotioneel van werd. Ik besef me dan hoe prachtig de wereld kan zijn en dat ik dit daadwerkelijk mag ervaren.

 

 

 

 

Hoe heb je mensen ontmoet tijdens je reis, hoe is dat gegaan?

Tijdens het reizen ontmoet je ongelofelijk veel mensen. Andere backpackers ontmoet je toch vaak in je hostel. Hier raak je namelijk vaak gemakkelijk aan de praat met anderen. Backpackers hebben allemaal  dezelfde interesse, namelijk reizen. Daarom is het makkelijk om een gesprek met elkaar aan te gaan. Gesprekken beginnen dan ook meestal met vragen als: ‘Hoe lang reis je al? Waar ben je allemaal al geweest? En hoe lang reis je in totaal?’ Vanuit daar vloeien gesprekken al gauw door naar andere onderwerpen. Zo leer je elkaar op meerdere gebieden kennen. Ook zijn backpackers meestal super sociale mensen. Daarom worden hostels ook gezien als een gezellige en leuke omgeving om nieuwe mensen te ontmoeten!

 

 

 

Heb je ook met mensen samen gereisd?

Ik ben begonnen als solo traveler. Thailand en Maleisië heb ik over het algemeen alleen doorgereisd. Samen reizen is voor iedereen anders. Een paar daagjes met dezelfde mensen uiteten en leuke dingen doen vind ik niet per se ‘samen reizen’.

Zelf houd ik er niet van om een langere tijd met dezelfde mensen te zijn. Tijdens mijn reis zijn er een aantal uitzonderingen geweest. Deze ontmoetingen zijn ook uitgegroeid tot echte vriendschappen en hebben veel invloed gehad op mijn reis.

Julie en ik zijn samen naar de Malediven gereisd. We hadden elkaar ontmoet in ons hostel in Kuala Lumpur voordat we op Pubcrawl gingen. We kende elkaar 2 dagen toen we samen naar de Malediven vertrokken. Uiteindelijk zijn we heel goede vriendinnetjes geworden en het voelde alsof we al jaren bevriend waren.

Daniëlle heb ik ontmoet op Kuala Lumpur Airport. We hadden dezelfde vlucht naar Hanoi, Vietnam en we zijn onlangs pas uit elkaar gegaan. In totaal hebben we 2,5 maand samen gereisd! Ik had aan het begin van mijn reis nooit gedacht dat ik zolang met één iemand zou samen reizen. De mooiste momenten van onze reis hebben we samen meegemaakt en we voelen nu als zussen voor elkaar.

Jamie en Jerson heb ik voor het eerst ontmoet in Cameron Highlands, Maleisië. Daarna zijn we elkaar weer toevallig tegen gekomen in Cat Ba, Vietnam. Vanaf daar zijn we samen nog een deel door Vietnam en de Filjpijnen gereisd.

Hoe is dat gegaan met andere mensen?

We konden geel goed samen reizen. We hebben zelfs met zn alle een tijdje samen gereisd, in een groepje van 5 personen. Danielle en ik hebben 2,5 maand samen gereisd, dat is heel lang voor solo travelers. We hadden vooral heel veel ‘zussenruzies’. Discussies en meningsverschillen horen er nou eenmaal wel eens bij.

 

 

 

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt?

Zo ongelofelijk veel dingen… mer walvishaaien gezwommen in Maldiven, voor eerste keer gedoken, meer dan 60 haaien gespot tijdens mijn tweede duik! Motorrijden in Vietnam, tyfoon in de Filipijnen, SSI gehaald(duik brevet) Manta rays gezien met duiken Indonesië, en de mooiste uitzichten ooit gezien.. Het voelt gewoon zo bijzonder en gaaf om al deze dingen mee te mogen maken op zo’n jonge leeftijd.

Naar welk land zou je nog terug willen?

Indonesië, Filipijnen en Maldiven het liefst. Maar ik zou heel graag elk land opnieuw willen bezoeken. Elk land heeft iets bijzonders van zichzelf. Myanmar staat ook heel hoog op mijn bucketlist.

Wat zou je de mensen aanraden te doen als ze in …. zijn ?

Mijn belangrijkste advies zou zijn om vooral heel erg te genieten van je reis. Niet alles zal gaan zoals jij zou willen dat het gaat. Er zullen ongetwijfeld dingen verkeerd gaan, en dat gaat heel rot voelen maar het belangrijkste is dan om positief te blijven. Je bent een geweldige reis aan het maken en daar horen momenten bij waar je uiteindelijk veel van gaat leren. Het verschilt natuurlijk waar je van houdt; dus mijn algemene advies is vooral om te genieten en niet te veel druk op het reizen te leggen. Het is goed om soms een aantal dagen even helemaal niks te doen. Daar moet je ook van leren houden. Als je iets heel graag wil, maar je hebt twijfels?:      DOEN!!! Niks is erger dan spijt hebben van iets wat je NIET hebt gedaan.

 

Wat zou je nog wel eens over willen doen?

Alles!!!

Hoe is het om met alleen een rugzak rond te trekken? Is het moeilijk om zo weinig bij je te hebben?

Mixed feelings. Zelf ben ik helemaal verliefd op mijn backpack. Het idee dat dit straks niet meer mijn ‘huisje’ is vind ik zó raar… Soms heb ik wel momentjes gehad dat ik super geïrriteerd was omdat ik mijn hele backpack leeg moest halen om er wat uit te krijgen. Terwijl je hem dan net helemaal had ingepakt. Natuurlijk is het fijn om soms een grotere overzichtelijke koffer te hebben, of je eigen kledingkast. Het is verder niet lastig om weinig mee te hebben. Je koopt vanzelf nieuwe dingen en je laat wat oudere kleren weer achter. Ik mis af en toe wel even mijn eigen kleding. Even wat verzorging, ke loopt toch wel 5 maanden in dezelfde soort kleding. Maar overall vind ik een backpack geweldig!!!

 

Hoe heb jij het gedaan met overnachten? Heb je steeds vooruit hostels gereserveerd?

Over het algemeen boekte ik een hostel zodra ik het vervoer had geregeld. Ik wist dan zeker dat ik ergens heen zou gaan en dan zou gaan zoeken naar een verblijf. Soms deed ik dat meteen na een vlucht boeken bijvoorbeeld en soms deed ik dat tijdens de busrit. In Vietnam bijvoorbeeld deden we het bij aankomst. We hadden dan de hele dag gereden en dan zochten we in het plaatsje naar een hostel. Soms een aantal dagen van te voren en soms 3 uur voordat we op de plaats van bestemming waren. Het ligt een beetje aan de manier van reizen waar je van houdt. Ik doe altijd alles heel chill zonder stress.

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die twijfelen om te gaan backpacken?

GAAN!!!! Ik weet dat het spannend is, maar backpacken word een onvergetelijke ervaring. Zo’n reis neemt niemand je meer af. Ik mocht van mijn ouders niet reizen maar ik wilde zelf zo graag… Ik moest weg. Ik heb zonder dat mijn ouders het wisten een vlucht geboekt en het daarna verteld. Ze waren het er zo niet mee eens maar nu zijn ze ongelofelijk supportive. Soms moet je dingen voor jezelf doen en even niet denken aan wat anderen willen. Deze reis gaat een van de beste keuzes van je leven zijn!

Heb je nog goede tips voor backpackers in Azië?

Verdiep je goed in het land waar je heen gaat. Ook al houd je van spontaan reizen, een beetje verdieping in een land gaat je helpen om geen onnodige fouten te maken!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven