Dag 32

Vandaag woon ik precies een maand en een halve dag op dit zonnige eiland onder Italië. Best gek om dat te realiseren. Aan de ene kant voelt het alsof ik hier veel langer zit. Dat komt denk ik omdat ik het gevoel heb dat ik iedereen thuis heel lang niet heb gezien. Aan de andere kant voel ik me ook nog wel een groentje omdat ik nog steeds dingen moet uitzoeken en nieuwe dingen leer van het leven op Malta. Ik ben nog steeds heel blij met m’n keuze om even weg te gaan uit m’n vertrouwde leventje in het kleine stadje Culemborg. Maar ik moet toegeven dat ik het ook wel af en toe mis en het daarom ook wel heel erg ben gaan waarderen. Wat natuurlijk ook heel goed is.

Het is vandaag zaterdag en dat betekent dat het eigenlijk tijd is om cocktails te gaan drinken. Maar helaas zit ik een beetje te snotteren in m’n kamer. Ziek zijn is niet fijn en zeker niet in een kamer zonder airco. Maar goed, daar word je hard van toch?! Het feit dat we af en toe doordeweeks ons laten meeslepen door de alcoholische versnaperingen en muziekjes in de clubs, heb ik niet echt het gevoel dat ik het nu mis hahah. Een weekendje rust kan zeker geen kwaad.

 

Vorig weekend zijn we naar St. Peter’s Pool geweest. Een bijzondere plek waar je kan gaan cliffdiven. Ik heb hoogtevrees. En ik moet toe geven dat ik wel even een beetje van binnen gehuild heb toen ik op de rand stond, met al die ogen die in m’n rug aan het prikken waren. Gaat ze het doen? Of rent ze weg? (Waarschijnlijk dacht niemand dat en was er niemand mee bezig, maar ik ben goed in het dramatiseren van momenten in mijn eigen hoofd). Het was niet eens zo hoog maar toch zag ik m’n leven even, voor een klein moment, voorbij flitsen. Naja, na paar keer kijken hoe de andere sprongen ging ik ook maar. Ik vond het wel leuk dus ging nog een paar keer. Opeens had ik geen last meer voor mijn angst voor hoogtes. Zie je wel, het zit gewoon tussen je oren.  Na een paar keer springen en alsmaar weer een hap vol zout in je bakkes te krijgen vond ik het wel weer mooi geweest. Het zwemmen daar is ook mooi. Het water is heel helder en je kan zo de kleine visjes om je heen zien zwemmen.  St. Peter’s Pool is zeker een aanrader als je een keer naar Malta gaat! Ken je trouwens dat hondje dat samen met zijn baasje van de klif af springt? Die was er ook en J mocht even met ze op de foto! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die avond zijn we naar een club geweest. Het heet Gianpula Village. Zeker ook een aanrader als je van Ibiza feesten houdt. De club heeft verschillende stages waar je wel apart voor moet betalen. Ik ben een keer bij een 80’s party geweest, wat wel gezellig was. Maar afgelopen weekend zijn we bij een techno feest beland, wat echt wel heel goed was. Helaas sluit de club na het zomerseizoen. Maar goed. Vette feesten, goeie dj’s en leuke mensen.

Owhja en we hebben een vriendje gemaakt Sinas. Er zijn hier zoveel zwerfkatten en voornamelijk kittens. Waar je ook loopt zie je een klein dun katje lopen en dan breek m’n hart wel een beetje. Gelukkig zorgen de bewoners wel een beetje voor ze. Af en toe zie je een bakje brokken en water voor de huizen staan. Ook op het kantoor geven we de katten brokjes en water. Sinas is een heel klein rood katje dat zeker 3 keer in de week even langskomt om even te eten en te knuffelen.

2 reacties

  1. J

    Wat een leuk verhaal zeg K! Mooi hoe je zo eerlijk bent over je gevoel en je meningen haha en grappig woordgebruik. Maarja dat je goed in schrijven bent wist ik natuurlijk al 🙂 Leuke foto’s ook trouwens, door je hele blog heen. Wat doet het met je om een blog te schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven