Dag 79

<3

Meer dan een maand, of misschien wel 2 maanden, geleden besloot ik een vliegticket te boeken naar Nederland. Iedereen op m’n werk had het er over om een weekje naar Nederland te gaan dus ik dacht bij mezelf: waarom niet? Ik was toen denk ik net een maand op Malta maar merkte aan mezelf dat ik het wel nodig had om even iedereen weer te zien. Ik vond gelijk een hele goedkope vlucht voor 3 oktober. Dus ik boekte. Zonder dat iemand het van thuis wist. Uiteindelijk heb ik het wel wat vrienden en opa verteld maar over het algemeen bleef het geheim. Het was fijn om ergens naar toe te kunnen leven dat al best dichtbij was. Begin deze maand reed ik dan eindelijk om 4 uur ’s ochtends naar het vliegveld van Malta, checkte ik in en vloog terug naar Nederland. In het vliegtuig begon ik aardig zenuwachtig te worden om iedereen weer te zien. Misschien klinkt het vet stom maar toen ik landde werd ik een beetje emotioneel. Ik besefte me toen denk ik pas hoe eng ik alles gevonden heb en hoe blij ik was om de vertrouwde groene bomen, grote weilanden en broden met Nederlandse teksten te zien. Ik was thuis. Ik landde in Eindhoven en pakte gelijk de bus naar de stad om Lisa te zien. Lisa woont in Eindhoven en had er al een hele tijd niet gezien, dus dit was een perfect moment. Zij was één van de weinigen die wist dat ik naar Nederland zou komen. Mijn god, wat was ik zenuwachtig. Vooral om Bastian en m’n ouders weer te zien.

An & Juud

Ik was rond een uurtje of 10 in de ochtend geland dus heb even met Lisa wat gegeten en bijgepraat. Daarna pakte ik de trein naar Culemborg. De reis duurt ongeveer een uur maar voor m’n gevoel duurde het 3 uur. Ik stapte uit op het station in Culemborg en nee, er is niets veranderd. Ik zag Anaelle daar. Samen met haar liep ik naar de stad, om Bastian daar op zijn werk op te zoeken. En ja, het was zeker een geslaagde verrassing. Het was zo fijn om elkaar na 2 maanden weer te zien. Die avond, rond een uurtje of 11, klopte ik aan bij m’n ouders. Ook zij hadden het echt niet zien aankomen. Het was heel raar om opeens weer thuis te zijn. Maar het was heel fijn. De week ging snel en ik heb al m’n vriendjes en vriendinnetjes weer gezien. Terug gaan was aan de ene kant lastig maar aan de andere kant ook weer leuk. Het is heel gek maar ik besefte me toen pas dat er twee plekken voor mij zijn op deze wereld. In Nederland en in Malta. Vet luxe hahah.

 

Nu ben ik alweer 2 weken terug. Weer lekker aan het werk. Beetje steden bezocht enzo. Niet veel bijzonders. Ik ben in Mdina geweest. De oude hoofdstad van Malta. De stad waar enkele scenes van The game of thrones zijn opgenomen. Buiten dat is het ook een hele mooie, oude, traditionele stad. Door alle smalle gangetjes en steegjes leek de stad wel een klein beetje op een doolhof en moet ik toegeven dat we ook wel een klein beetje verdwaald zijn geraakt, maar goed. We zijn weer veilig thuisgekomen. Alles is gemaakt van kalksteen, elke muur, elke kerk, elk beeldje. Hier wat fotootjes.

 

 

Nu is het aftellen. Het is 24 oktober en dat betekent dat Bastian hier over 3 dagen is. 🙂

xx

Een reactie

  1. Tja je had ons mooi tuk dame! Was blij je weer even vast te kunnen houden want ik mis je wel hoor! Maak er samen met Bas nog een mooie tijd van daar en maak je niet te druk met allerlei bijzaken mop… heeft geen nut geloof je vadertje nu maar.. dikke kus en zie je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven