Verona

 

Tijdens mijn vakantie in Italië afgelopen zomer, ben in naar Verona geweest. Een belangrijke stad, al sinds de Romeinse tijd. Bij aankomst was het al niet te missen: de Arena di Verona. Het bouwwerk staat al sinds 30 jaar na Christus. Het is de best bewaarde amfitheater en wordt tot het heden nog steeds gebruikt voor operavoorstellingen.

 

 

 

Vanaf de camping konden we makkelijk met de trein naar Verona reizen. Ook zijn de treinkaartjes redelijk goedkoop.

De stad is groot, erg groot. de straten zijn prachtig en sfeervol. Bijna elk gebouw heeft een andere kleur met een schattig balkonnetje met plantjes. Er zijn verschrikkelijk veel winkels. Maar wij kozen ervoor om meer de stad te verkennen in plaats van te shoppen. Een goede keuze want Verona heeft hele schattige steegjes en veel bezienswaardigheden.

 

 

Ook zijn we langs het bekende Balkon van Romeo en Julia gelopen. We wurmde ons in de mensenmassa om een glim te kunnen krijgen van het balkon uit een van Shakespeare bekendste verhalen. Het is heel leuk om een foto op het balkon te maken, maar daar was het toen echt te druk voor. Stiekem zou ik het wel nog een keer willen doen! Nadat we wisten te ontsnappen uit de mensenmassa zijn we verder gegaan.

 

We kwamen op een markt terecht. Ze verkochten er vers fruit en souvenirs, kleding, tassen… noem maar op.  We vonden al snel een traptree van een gebouw waar we even op konden uitrusten en naar de mensen konden kijken. (Want geef toe, mensen kijken is heerlijk).  De hele dag hebben we heerlijk weer gehad, niet te warm, niet te koud. aan het einde van de dag hebben we heel goed kunnen eten met uitzicht op de Arena. En of je het nou gelooft of niet, het was zeer goedkoop!! Ik had een lasagne besteld en het was de beste lasagne die ik ooit heb gegeten (sorry mama). Een mooie afsluiting van de dag.

 

 

 

Kaylee Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven