Londen

Londen

In mei 2017 ben ik samen met mijn vader, moeder en broertje Dani vertrokken naar Londen. We gingen met een buisorganisatie. Best leuk omdat je eindeloos uit het raam kan staren maar het was wel een lange reis. We vertrokken s’ochtends vroeg vanuit Utrecht en kwamen s’avonds aan bij het hotel waar we drie nachten zouden verblijven. Het hotel lag een uur vandaan Londen in de stad Stevenage.  Het hotel lag midden in een winkelcentrum. S’nachts lagen hier regelmatig zwervers op de grond te slapen onder een dun kleedje.

Na een goede nachtrust zijn we s’ochtends vroeg vertrokken naar Londen. Door de drukte op de weg waren we iets langer onderweg…

Maar we werden wel midden in Londen afgezet. Namelijk voor het Victoria Embankment gelegen naast de rivier de Theems. Een perfecte plek om te beginnen met het verkennen van de stad. We begonnen met een boottocht over de Theems. Iets wat ik je zeker aanraad als het goed weer is! Het een een hele mooie tocht en je ziet veel. We vaarde onder de Tower Brights door en keerde daarna weer terug.

 

Abbey Road

Ik ben opgegroeid met de muziek van The Beatles. Dani en ik zijn groot fan dankzij onze vader. Het is daarom niet zo gek dat we ervoor hebben gekozen om een kijkje te gaan nemen bij Abbey Road. Vanuit Stevenage hebben we de trein gepakt naar Londen. Vanaf Londen Railway zijn we met een Hackney (taxi) naar Abbey Road gebracht. Daar stonden we dan, voor The Abbey Road Studios. Helemaal tof.  We konden helaas niet maar binnen maar we zijn wel naar de bijhorende winkel geweest. De winkel viel helaas tegen. Er waren veel souvenirs maar het was allemaal… tja hoe zeg je dat… commercieel? Het was allemaal zo nieuw. Daardoor kreeg ik niet echt het gevoel dat ik iets origineels kon kopen.  Iets wat verderop vonden we toevallig een ander winkeltje. Het was klein en donker maar het straalde wel echt “The Beatles” uit. Ik sprak de verkoper. Een echte Beatles fan. Alles wat hij verkocht was “echt” als je begrijpt wat ik bedoel. De passie straalde er vanaf. Nadat ik een shirt had gescoord keerde we terug naar Abbey Road waar we (natuurlijk) wat foto’s hebben geschoten. Het bekende zebrapad werd overspoeld met toeristen die maar al te graag de Abbey Road cover remake foto wilde schieten. Natuurlijk hebben wij ook een poging gedaan, wat nog best lastig was aangezien er gewoon verkeer was! Al met al had ik het echt echt niet willen missen.

 

We hebben een poging gedaan om de Liverpool street te vinden. Dit ging niet helemaal volgens plan. We kwamen in een bouwput terecht. Maar wel gevonden! Het stelde alleen niet veel voor.  Op de terugweg kwamen we stuk van Londen terecht waar alleen maar kantoren stonden en Engelse mannen in pakken rondliepen (ook niet heel verkeerd). Maar goed. We waren de weg kwijt. Uiteindelijk heeft een vriendelijke zakenman ons weer op het rechte pad gezet. We kwamen uit bij St.Paul’s Cathedral. Daarvoor lag er een grasveldje waar we even konden relaxen. Door de hitte en het gewandeld waren we uitgeput. We konden even lekker afkoelen in het fonteintje en genieten van de zon samen met wat groepen studenten die ook genoten van het heerlijke weer.

 

 

En ik ben Kaylee niet als ik niet even laat zien hoe vet lekker wij hebben gegeten. Too bad dat ik me de naam van het restaurant niet meer herinner.

Hotspots

Natuurlijk konden we het Buckingham Palace niet overslaan. Een gigantisch prachtig gebouw. Rondom het Buckingham Palace bevinden zich een aantal parken waar je lekker kan chillen op warme dagen. En dat hebben wij ook zeker gedaan. Ook zijn we nog even een kijkje gaan nemen bij Harrods. Maar man, wat een drukte. Mama en ik wilde toch even binnenkijken. Twee nuchtere Hollandse vrouwen met rugzakken en blote armen. Nee, ik had niet echt het gevoel dat we “erbij hoorden” dus na 10 minuten besloten we toch maar weer naar buiten te gaan.

We hebben niet veel gewinkeld. Dat komt mede omdat we met 2 mannen opstap waren en mede omdat we allemaal even niet meer wisten hoe die bekende winkelstraat nou heette… Ja, Oxford Street. Jammer, maar we hebben wel heel veel mooie plekken gezien. En ik vind dat veel interessanter dan de Zara of de H&M in Londen. Maar eerlijk is eerlijk. Oxford Street heeft wel een bepaalde sfeer waarvoor ik zeker nog een keertje voor zou terug keren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My Favorite Spot

Een van mijn favoriete plekken is The Queens Walk lang de Theems. Daar kom je veel straatartiesten tegen, marktkraampjes en foodtrucs. Wij hebben hier regelmatig rondgelopen. Het is daar gewoon heel gezellig en je hebt mooi uitzicht over de rivier en de Big Ben. Het zit ook nog eens op de loop richting de Londen Eye. Toen wij er waren stond er een hele lange rij. Dus we kozen er voor om maar wat te gaan drinken op een terrasje.

Het gaafst aan Londen vind ik de sfeer. De mensen zijn zo vriendelijk. Er zijn veel straatartiesten die de straten vullen met muziek en act die de mensen opvrolijken. Er staan nog zoveel authentieken  gebouwen waardoor ik echt een sprookjesachtig gevoel kreeg. En het feit dat we 3 dagen lang prachtig weer hebben gehad hielp ook zeker mee.  Ja, Londen is zeker een aanrader. Wat een heerlijke stad

 

 

 

 

Here comes the sun 
Here comes the sun, and I say
It’s all right

Little darling, it’s been a long cold lonely winter
Little darling, it feels like years since it’s been here
Here comes the sun
Here comes the sun, and I say
It’s all right

Little darling, the smiles returning to the faces
Little darling, it seems like years since it’s been here
Here comes the sun
Here comes the sun, and I say
It’s all right

Sun, sun, sun, here it comes
Sun, sun, sun, here it comes
Sun, sun, sun, here it comes
Sun, sun, sun, here it comes
Sun, sun, sun, here it comes

Little darling, I feel that ice is slowly melting
Little darling, it seems like years since it’s been clear
Here comes the sun
Here comes the sun, and I say
It’s all right

Here comes the sun
Here comes the sun, and I say
It’s all right
It’s all right

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven