Spannende dingen

Allright. Tijdje niets gepost. Ik ben druk of lui. Beiden denk ik. Twee weken school vakantie is net voorbij en op dit moment zit ik weer in een lokaal achter m’n laptop. We moeten vlogs kijken en zelf uiteindelijk ook gaan vloggen. De ene hoopt er geld mee te verdienden door kneiter “famous” te worden en de ander doet het om aan studiepunten te komen.

In deze twee vrije weken heb ik vooral mijn tijd gespendeerd in de zon met eten en vrienden. Mijn vliegticket naar Malta is geboekt en de begroting voor mijn stagereis is opgestuurd naar belangrijke mannetjes die dit (hopelijk) zo snel mogelijk gaan goedkeuren. Dan kan ik met een gerust hart gaan aftellen tot 7 augustus. Want dan vlieg ik naar het kleine zonnige eilandje. Vet veel zin in natuurlijk. 5 maanden lang mag ik contents schrijven voor een Nederlands bedrijf in een mooie villa met een zwembad. Wat wil je nog meer?!!!! Natuurlijk is het wel hard werken. dagen van 10:00 tot 19:00. Maar alsnog heb ik niets te klagen.

Ik zag er altijd tegenop om weer naar school te moeten. Elke week is hetzelfde. Ik raakte m’n motivatie al snel kwijt. Eerst was ik niet van plan een buitenlandse stage te gaan doen. “Teveel gedoe” riep ik altijd. Maar toen ik een Nederlands bedrijf in Malta tegen kwam die goed paste bij m’n opleiding, dacht ik “waarom ook niet”. Wat kan er nou mis gaan? Zon, zee, nieuwe mensen ontmoeten, een nieuw land ontdekken, Engels bijspijkeren.  Ik solliciteerde en moest wat opdrachten maken. Tot m’n verbazing werd ik aangenomen en vanaf dat moment ging alles heel snel. Gesprekken op school, praten over geld, een appartement vinden, een vliegticket boeken. Maar damn, 5 maanden stage lopen op Malta, die kans krijg je niet vaak denk ik.  Ik vind het allemaal heel spannend maar ook heel leuk. Eigenlijk kan ik niet wachten.

Voordat ik naar Malta vertrek heb ik besloten een reis te gaan maken door Frankrijk. 3 weken, 3 bestemmingen, veel treinen. De eerste week ga ik met mijn ouders mee naar Bretagne, west-Frankrijk. Daarna vertrek ik met de trein naar Parijs, waar ik samen met Bas 5 dagen in een best wel fancy appartement  zal verblijven. Het was ook nog eens een vrij goedkoop appartement. Voor 170 euro pp ben je voor 5 dagen al klaar! Bijna eng voor een stad zoals Parijs.  Vanuit Parijs ga ik met de trein naar Lyon, waar ik een vriendinnetje zal opzoeken. En vanuit Lyon vertrek ik weer naar het pittoreske stadje Culemborg waar ik nog één week de tijd zal hebben om afscheid te nemen van friends and family. I can’t wait.

 

gr

2 reacties

  1. Ashley

    Wat een gaaf vooruitzicht nichie! Heel spannend maar ontzettend avontuurlijk allemaal! Trots op joi ! Ik wens je echt heel veel plezier en super leuke momenten. Ik zie je natuurlijk nog wel voor je vertrekt naar Malta <3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven